Skip to content
Sluit

Wie zijn wij?

Het (oprichtings)bestuur van Herenboeren Heemstede bestaat uit twee ondernemers uit Heemstede. En we hebben twee kundige en enthousiaste boeren die met ons (en straks ook jullie) dit avontuur aangaan.

Hieronder stellen zij zich kort voor.

Frank van Oirschot

Frank van Oirschot

Frank van Oirschot (voorzitter)

Ik leerde medeoprichter van Herenboeren Nederland Geert van der Veer in 2013 kennen. We waren beiden enthousiast over ‘Boer tot Bord’ concepten er werkte daarbij prettig samen. Op het moment dat Geert enkele jaren later een van de initiatiefnemers was van Herenboeren Nederland benaderde hij me om mee te denken en mee te helpen. Na mijn eerste bezoek aan de de herenboerderij in Boxtel was ik zeer enthousiast. Het van ‘Boer tot Bord’ idee bleek hier op een hele leuke en goede manier gerealiseerd te zijn. We spraken direct af dat ik ook in Heemstede een lokaal initiatief zou starten. Wel op een iets andere manier dan op andere plaatsen in Nederland. Waar het op veel plaatsen in Nederland goed lukt om een boerderij locatie te vinden is dat in onze omgeving zeer uitdagend, dus wij spraken af dat we ‘als pilot’ eerst de locatie gingen zoeken en daarna mensen uit gaan nodigen lid te worden. Voordeel hiervan is dat het voor leden duidelijk is wat ze mogen verwachten en dat ze niet enkele jaren hoeven te wachten maar direct lid kunnen worden en aan de slag kunnen gaan als ze daar zin in hebben. 

Bas van Lier

Bas van Lier

Bas van Lier (secretaris/penningmeester)

“Herenboeren is een uniek initiatief waar ik graag aan bijdraag. Het verbouwen van groente en fruit met elkaar en voor elkaar lijkt me een duurzaam alternatief dat nog niet in Heemstede beschikbaar is. Geen plastic verpakkingen meer en nadenken over de herkomst van je eten en zelf meehelpen met oogsten lijkt me heerlijk. Ik zal me bezighouden met het opzetten van educatieprogramma’s voor scholen en andere belangstellenden om bewustwording van de herkomst van ons voedsel te vergroten. Ten slotte lijkt het me gewoon ook ontzettend leuk om met mijn dorpsgenoten samen te telen, oogsten en te eten en te drinken!”

PHOTO-2022-02-13-22-59-54

Isabel Duinisveld en Idse Billenkamp (boer)

Isabel Duinisveld is werkzaam bij verschillende Herenboerderijen in Nederland, als zogenaamde opstart boer. Ze werkt samen met haar partner Idse Billenkamp. Idse is onze vaste boer. 

Isabel runde ruim 23 jaar lang een biologisch-dynamische (zorg)tuinderij de Eemstuin in het noordelijkste puntje van Groningen. Idse heeft de opleiding biologisch-dynamische landbouw (Warmonderhof) gevolgd, maar heeft vervolgens toch gekozen voor meubelmakerij. Deze beide expertises komen nu goed van pas bij allerlei zaken op de boerderij. 

Daniel kopie

Daniël Treep (boer)

Geboren en getogen in Heemstede. Daniël is vers afgestudeerd aan de Warmonderhof en versterkt het team van boeren in Heemstede op donderdag en vrijdag.