Skip to content
DSC_8018

Hoe werkt de aanmelding als lid?

De ALV heeft recent (Maart 2023) besloten een beperkt aantal extra leden toe te laten. Mocht je belangstelling hebben dan is dit het moment om je aan te melden!  

We werken nog wel met een wachtlijst-procedure. Deze bestaat uit twee onderdelen: de voorlopige en de definitieve wachtlijst. Elke geïnteresseerde die op de wachtlijst wil komen, moet zich eerst aanmelden met naam en contactgegeven, waaronder het woonadres. Je ontvangt dan binnen korte tijd een bevestiging met een uitnodiging om een informatiebijeenkomst bij te wonen. Het bijwonen van deze bijeenkomst is verplicht om een plekje te krijgen op de definitieve wachtlijst. Na deze bijeenkomst heb je een week bedenktijd of je dit ook echt wilt. Een plek op de definitieve wachtlijst brengt de verplichting met zich mee om bij het vrijkomen van een plek deze binnen een week te accepteren. Accepteer je de opengevallen plek niet, dan word je van de wachtlijst geschrapt en moet je de cyclus opnieuw doorlopen. Opengevallen plekken worden aangeboden in chronologische volgorde van aanmelding op de definitieve wachtlijst.

Voorrang voor lokale leden

Herenboeren Heemstede streeft ernaar om lokaal voedsel te produceren. Daarom wordt bij aanmelding en plaatsing op de wachtlijst voorrang gegeven aan aspirant-leden die op fietsafstand van de boerderij wonen – we noemen dit de wooncirkel. Dit betekent dat je voorrang krijgt als je adres valt binnen een beperkt aantal postcodes.

Woon je buiten de wooncirkel, ook dan kom je pas op de definitieve wachtlijst na het bijwonen van een informatiebijeenkomst. Je krijgt hiervoor een uitnodiging als er geen binnen de wooncirkel wonende aspirant-leden toetreden. Zie het kaartje en de postcodes voor de wooncirkel.

Waarom deze beperkingen?

De belangstelling om lid te worden van Herenboeren Heemstede is groot. Onze doelstelling is om voedsel te produceren voor de lokale gemeenschap. Daarbij streven we ernaar om autoverkeer van en naar de boerderij te beperken. Voorlichting zorgt ervoor dat aspirant-leden goed geïnformeerd zijn over de manier van werken en realistische verwachtingen hebben. Dat voorkomt teleurstellingen en voortijdig afhaken. Tenslotte beperkt deze aanpak de administratieve lasten.

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de wachtlijst. 

Tip: Kijk op de website van Herenboeren Nederland of er mogelijk een andere herenboerderij in de buurt is.

Door je in te schrijven geef je aan de intentie te hebben lid te willen worden van de coöperatie Herenboeren Heemstede en dat je kennis hebt genomen van het Huishoudelijk Reglement en de Statuten.

Heb je nog vragen voordat je je definitief wil aanmelden, stel ze dan via het Contactformulier.

Privacyverklaring
Coöperatie Herenboeren Heemstede verwerkt de door jou verstrekte persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Bekijk hier onze Privacyverklaring

Ik meld me aan voor de wachtlijst.
    pchbh
    De wooncirkel omvat de volgende postcodes: 2034 t/m 2037;  2101 t/m 2106; 2121, 2134, 2136, 2141, 2142.