Herenboeren en stadslandbouw laten Noord-Holland ‘groener’ eten.

Overgenomen uit NH Nieuws van 10 januari 2023.

Het roer moet om!

Als we de klimaatverandering willen stoppen moeten we onze levenswijze aanpassen. Steeds meer mensen beseffen dat verandering nodig is en brengen dat in de praktijk. In Pak An Groen volgen we deze pioniers die hun nek uitsteken. Zowel consumenten die zoeken naar ‘groene’ oplossingen maar ook ondernemers die nieuwe kansen zien.

In deze eerste aflevering zien we ‘Herenboeren’ die gewoon in een rijtjeshuis wonen maar wel dagelijks biologische groenten eten van eigen grond.

Tjalling Gerus heeft 2 jaar geleden zijn kantoorbaan ingeruild om als stadslandbouwer in Haarlem oesterzwammen te kweken. Daar maakt hij ook vegetarische borrelworsten van. Maar inmiddels heeft de startende ondernemer aan den lijve ondervonden dat het lastig is om daar een boterham mee te verdienen en is het bedrijf gestopt. Tjalling hoopt dat anderen met zijn recept verder kunnen.  

Met energieadviseur Peter Boers gaan we iedere week in je huis op zoek naar tochtige ramen en kieren. Wat kun je doen om je huis beter te isoleren?

Het nieuws-item is via deze link te zien.

 

Deel dit bericht: