Interview met Fabian Kemps Verhage

“Ik heb de afgelopen twee jaar met veel plezier bij Herenboeren Wenumseveld gewerkt. Daar heb ik er met een collega voor kunnen zorgen dat er nu jaarrond groente en vlees aan de leden uitgegeven kan worden. Daar ben ik best trots op”. 

Fabian startte op de nabij Apeldoorn gelegen boerderij toen deze een half jaar draaide. Vanaf 2 januari start hij als boer op onze boerderij, die zich in een vergelijkbare fase bevindt. “Op het Wenumseveld is het mooi om te zien hoe er in de loop van de tijd een evenwicht is ontstaan tussen het gevoel van eigenaarschap bij de leden en de kennis en ervaring van de boeren. Dat heeft die mooie productie mogelijk gemaakt”, aldus Fabian. 

Veel bereikt
Fabian is onder de indruk van hetgeen er in Heemstede in zo’n korte periode is neergezet. “Ik ben heel blij met deze basis en ik zie een zeer betrokken groep actieve leden die samen met de boeren en het bestuur al veel hebben bereikt. Ik heb inderdaad gezien dat we een agrarische uitdaging hebben qua water en wortelonkruid. Verder heb ik de indruk dat er al veel plannen bestaan. Ik heb er zin in om alle plannen in combinatie met mijn eigen ideeën en de kennis over wat wel en niet gemakkelijk werkt, tot een realistisch plan om te vormen. Hiermee kunnen we de komende maanden aan de slag”. Fabian geeft aan dat hij draagvlak voor een gezamenlijke richting erg belangrijk vindt: “Het is immers jullie, uuh onze, boerderij!”

Enthousiast
Wat Fabian de leukste uitdaging vindt is om de balans te vinden tussen financieel en sociaal en tussen efficiënte bedrijfsvoering en wat de natuur brengt. “Denk bijv. aan de varkens in de kringloop brengen”. Bij de vraag wat hij als grootste uitdaging ziet, gniffelt hij: “structuur houden en keuzes maken, want soms ben ik gewoon te enthousiast!”

 

Deel dit bericht: